CHICAGO, The Windy City! - Reisverslag uit Chicago, Verenigde Staten van Irene Vught - WaarBenJij.nu CHICAGO, The Windy City! - Reisverslag uit Chicago, Verenigde Staten van Irene Vught - WaarBenJij.nu

CHICAGO, The Windy City!

Door: ireneintoronto

Blijf op de hoogte en volg Irene

28 Augustus 2011 | Verenigde Staten, Chicago

WOWWW WAT EEN STAD! I love this city! Echt onwijs gaaf hier, en begon me er echt al thuis te voelen! Eigenlijk jammer dat Chicago alweer ver verwijderd is van ons nu we in de bus richting Toronto zitten. Ik probeer jullie hieronder een leuke impressie te geven van de afgelopen week!

dag1 Arrival. Na een goede vlucht ‘s middags aangekomen op Chicago O'Hare, koffers opgehaald en gesjouwd richting ons appartement in een onwijs kitschhuis om echt van te kotsen:P. alle kunst die er hangt is zelf gemaakt door de huisbaas die zich gedraagt als een echte artiest met haar eigen art gallery. (En het huis stinkt!!).
Toen de buurt verkend, we zaten in de buurt bij -Pilsen, een soort van Mexico city. Daar zijn we de 1e avond ook gaan eten en erachter gekomen dat ons Amerikaans zo slecht nog niet was.. want de Mexicanen daar spreken Spaans, Engels kunnen ze niet. (echt waar!) Je hebt er Spaanstalige scholen, banken, winkels etc. Bij de Mexicaanse bakker moet ik dus 'cuatro' zeggen, en wijzen naar de broodjes:P want 'four' begreep ze niet. Ongelofelijk.

dag2 Culturele tour! Enthousiast gingen we de mooie stad verkennen en alle indrukwekkende skycrapers op de foto zetten:) -Marina city (woontorens, maiskolven om te zien) vond ik erg mooi ontworpen, en ook de -Trump Tower is echt onwijs machtig. Maaaar toen begon het al snel te regenen, en alles wat ze hier doen, doen ze goed, dus het regende heeeeeul hard. 1 Geluk, we kwamen langs de -Macy's (het grootste shoppingcenter ever, qua grootte: bijenkorf eindhoven x 45).. dus toen gingen we daar maar naar binnen om te schuilen. ennnn de shopzin was er snel toen we ontdekten dat de sale in volle gang was! We keken zowat alleen maar naar de sale-rekjes, maar die krijg je zelfs niet doorgewerkt zo veel dat er hangt) toen liepen we weer naar buiten na 2 uur, and guess what?... de ZON scheen weer!! wat een paar uurtjes Macy's al niet kan doen!! Lekker met de zon & een lading tassen het - Millenium park in! Een prachtig park met vele kunstwerken die we hebben bewonderd, waaronder het prachtstuk van Chicago; -Cloud Gate, oftewel the Bean!!! Echt een mooi kunstwerk, koste de staat dan wel 30miljoen maar ik vind het zijn geld waard! Daarnaast zijn in het Millenium park ook nog de crown fontain, en een mooi podium waar veel oplenlucht concerten etc worden gehouden te vinden. Vlakbij is Grant park, waar je de Buckingham fountains en het kunstwerk genaamd Agora vindt. Ik zal onder de foto’s een beschrijving erbij zetten dan hebben jullie er ook een idee bij!
Daarna zijn we naar boysville gegaan, waar -Wrigley Field te vinden is,.. het veld van de -Chicago Cubs (baseball!), daar was net een wedstrijd afgelopen... ze hadden wederom verloren (lovable losers worden ze genoemd) maarrrrr het was hoe dan ook wederom groot feest in Wrigleyville!! enn ook Lotte en ik zijn de populaire bar -'Sluggers' ingegaan, en na zelf wat ballen geslagen te hebben,(echt vet!! zon bar wil ik ook in Nederland, er staan kooien met ballenkanonnen in!!!! Prachtig!) hebben we ook ons eerste illegale biertje gedronken... je moet hier namelijk 21 zijn om een club/bar binnen te komen en te drinken;-)..het mooiste was dat we het niet eens doorhadden dat we illegaal bezig waren. De sfeer was leuk dus besloten we een kaartje te kopen voor een baseball game. ’s Avonds gegeten bij de Jamaicaan:) yoo swa!

dag 3 Chicago air and water show! Van 10-3 hebben we in onze bikini op -North Avenue Beach gelegen aan -Lake Michigan om deze typisch Amerikaanse show te bewonderen.. parachutespringers, kleine vliegtuigen, grote vliegtuigen en straaljagers, die allemaal bijzondere kunsten uithaalden in de lucht. Leuk dat deze jaarlijkse show net dit weekend was. Daarna hebben we de hoofdstraat North Ave afgelopen en wederom kwamen we wat leuke winkels tegen, wat een geluk, wie (niet) zoekt, die vindt:P. Toen was het tijd voor een ijsje en gingen we opzoek naar -Little Italy, helaas niet kunnen vinden, maybe too little to find:P.
Maar ach niet getreurd, na een typische amerikaanse show is een typisch amerikaans ijsje zeker zo lekker en dat kan je halen bij -Cold Stone Creamery. Hier kan je je eigen ijsje customizen door ijsbasis+ingrediënten(snickers/reeses/brownie?) te kiezen, en die werden dan gemixt. Een soort van Swirl maar dan 88x beter!! Dus als je in amerika bent.. een aanrader!

dag 4 Skyline view. & Amerikaanse nepheid. Lotte had haar tas op treinstation laten liggen.. 15min later waren we terug en hij lag er niet meer.. maaaar was afgegeven bij de balie, gelukkig bestaan er eerlijke Amerikanen.. zelfs in een pauper buurt waar wij ons appartementje hadden:P. Op aanraden van onze kunstzinnige huisbazin naar het visitors center gegaan, was niet erg boeiend maar wel handig om wat foldertjes in te slaan! Daarna zijn we naar een oostelijke hoek gelopen vanwaar je een heel mooi uitzicht had over de stad, bij -Adler planetarium. Even een leuke fotosessie gehouden:-). Daarna naar -John Hancock Center geweest, met de lift naar de 96e verdieping (ging echt snel.... je oren poppen:P goed slikken en gapen haha). En daar had je echt een prachtig uitzicht over de stad. En nog gratis ook!! Wederom een zonnige dag, Lekkaaah bijbruinen. Daarna zijn we in the -Water Tower geweest, dat is een heel groot winkelcentrum. ;-) met o.a. de winkel,'american girl place'.... daar duurt het gemiddelde bezoek 3 uur zeggen ze..... maar Lotte en ik hebben het gemiddelde er lekker onderuit gehaald want wij waren nog geen 5 minuten binnen, in dit POPPENparadijs... alle soorten poppen in maten/kleuren, met kleding/sieraden.. etc etc, te waardeloos om op te noemen hahhhah. Heb nooit van poppen gehouden!
Overigens word je gek van how you’re doing?.. of hey whats up? wat je de ganzeeee dag hoort. Wij zijn allebei echt geen zeurders, maar daar word je echt ziek van, omdat het zo nep overkomt, al is het voor Amerikanen gewoon deel van de begroeting. Een Hollander zegt HALLO een Amerikaan zegt op zn neps: HEY HOW’REYOUDOING!? En eigenlijk is een ! hier beter op zijn plaats want in het antwoord zijn ze totaal niet geïnteresseerd. Het is een vraag waarop geen antwoord/fine/good op wordt verwacht. Zijn we achtergekomen na verschillende Amerikanen uitgehoord te hebben;P. Daarna gaan eten in -Chinatown. Zelfs met stokjes gegeten… En omdat we niet alles ophadden kregen we een doggybag, ik kwam niet meer bij van het lachen. In Amerika is dat heel normaal , maar wij durfden niet met onze laatste restjes noodles en vlees over straat dus snel in de eerste prullenbak weggepleurd;-)

Dag 5, I love Baseball! ‘s Ochtends stond een greyline-bustour langs belangijke sights op de planning, jammer van de regen,.. WE WERE TOTALLY SOAKED. Maar diehards dat we waren, we bleven lekker bovenop de dubbeldekker zitten en van het uitzicht genieten:P. Na wat sights vluchtig gezien te hebben zijn we uitgestapt op -Navy pier en naar het bubba shrimp restaurant wezen kijken, (Forest Gump). Grappig. Ook de 1ste Starbucks gehad, Lotte en ik waren niet erg enthousiast. weer een zogenaamde experience die we de extra dollars (ongeveer p.p 5$) echt niet waard vonden. Verder was deze navy pier meer een toeristische trekpleister (souveniers) en dus niet boeiend. Wel handig waren de damestoiletten waar handdrogers stonden, zo konden we onze doorweekte shirtjes+broekjes weer wat droger krijgen. Haha.
Leuk om te weten, er staat 1 gebouw,- Lake Tower, east from lake shore drive, en dat is het duurste gebouw om in te wonen in Chicago, echt pure luxe!!!.. waarom??... beste view op de stad vanuit het meest oostelijke gebouw aan de kust, heel dicht bij lake Michigan, heel dicht bij de Magnificant Mile, en dichtbij Milennium park!!! de bovenste verdieping kost maar liefst 14miljoen! En dat is dan een leuke condo. Indien ik later écht geld te veel heb dan is dat without any doubt een prima optie:). En jaa jullie mogen gerust een weekendje langskomen:)

En toen was het bijna tijd voor de big -Baseball game(honkbal): Chicago CUBS vs Atlanta BRAVES. Om 4 uur nog even gefastfood, om half 5 in de rij om Wrigley Field binnen te komen. Om 5 uur renden we met the crowd naar binnen om de beste plekken te veroveren in ‘The Bleachers’. Het gezellige deel van het stadion, waar bier slechts 3$kost op de dinsdagavond. (in de rest 6$!), en waar de meeste homerun ballen terecht komen:P AANRADER! En de kaartjes zijn nog bijna het goedkoopste ook!... Hier leer je ook mensen kennen, zo zaten wij naast een 27jarige vent die fan was van de cubs, en die kon ons alle regels nog eens goed uitleggen, dat was wel handig!
Van 5-7 was het warm spelen…. We deden ons best om aandacht te krijgen van de baseballplayers en Mr.Freeman (nr.5) van de Atlanta Braves was zo aardig om een baseball richting ons te gooien, en jawel hoor, ik ving hem:). NICE CATCH!! (mensen zouden echt een moord plegen om een bal te veroveren, en zeker als hij wordt gegooid door zon PRO! hahahha korte broekjes zijn dus zeker wél ergens goed voor! Yeahh een echte wedstrijdbal gevangen,.. het mooiste souvenir wat je je voor kan stellen:P! Lucky me.. Let’s go Cubbies.. ohnee let’s go Bravessss!!!
Later werd er nog een bal het publiek in gegooid richting ons die ik toevallig wéér ving, toen waren de mensen om ons heen nog jaloerser. Hahahaha vet grappig, voelde me bijna bezwaard dus ik gaf die bal maar snel aan Lotte, moooooooiii allebei een souvenir! Lotte hechte er eigenlijk niet zoveel waarde aan maar ik als sportfanatiekeling wel:)..die baseball laat ik later aan mijn kleinkinderen zien: “kijk, die heeft oma gevangen;)”.
Van 5-10 zijn we binnengeweest.. Misschien was deze baseballervaring wel het mooiste van allemaal. Echt geweldig! Baseball is een belangrijk onderdeel Chicago, en een wedstrijd in Wrigleyfield meemaken is dan ook echt een MUST!!!
Hierna zijn we op aanraden van de cubbiesfan die we leerden kennen in het stadion op zoek gegaan naar een zogenaamde hotdog-place-2-be, maar niet gevonden (niemand kende het zelfs:s), wel in het gevaarlijkste gedeelte van Chicago beland; THE GHETTO… Bleek achteraf:) (het gehalte verkrachtingen,geweld,diefstal ligt hier erg hoog… oeps… wat een lefgozers zijn we ook:P…. hahah mooi dat we dit gedeelte ook ervaren hebben). Nu begrijpen we ook waarom we de enige blanken waren (de rest pikzwart) en dat we verschillende keren werden nageroepen: white ladiesss whata you doin outta heee? en ze vroegen regelmatig of we de weg wel wisten. Toen we een klein metrokaartje lieten zien aan een van de velen zwarten uit de buurt, zei hij bezorgd; you’ll get yourself a bigger map girlll, you work yourself in trouble. Hahaahah met andere woorden, GET OUTTA HERE..oftewel, WEGWEZEN!!! Met de metro terug.. daarna ( helaas zonder hotdog gehad te hebben) weer veilig weer in bed kunnen duiken.
Dag 6 Shopping @ Magnificent Mile
Chicago heeft nog steeds een beetje een crimineel imago dankzij -mr. Al Capone.. 1 van de grootste schurken allertijden, die met zijn zogenaamde antiekzaak in -East wacket drive building was gevestigd. 1 van de vele mooie architectuur die Chicago rijk is. Daarna hebben we de perfecte douchekop gevonden in -Merchandise mart (crème de la crème onder de designers... te duur voor ons). Daarna dagje geshopt aan o.a. de -Magnificent Mile, Michigan Ave. CHILL! We hebben weer geld gepaard door in de sales te kopen, goed he papa??!! hahaha!! En daarna gegeten bij Giordano’s, bekend om zn world famous stuffed pizza; de chicagostyle pizza!!
Dag 7 Financial District & Departure
Na onze koffers gepakt te hebben (zucht, past niet) klaar voor ons laatste dagje om onze to-do-list at te werken. Als eerste richting het toeristische gedeelte met o.a. hardrockcafé en andere beroemde restaurantjes. We waren not impressed door al deze nepattracties en eettenten totdat we bij the best Chicago streetfood restaurant genaamd –Portillo’s kwamen, lange rij voor de deur, dus wij overtuigd dat we hun italian beef en hotdog ook moesten proberen. (samen met de deep dish pizza de 3 typisch chicagoaanse takeaways). In between fat fatter fatst, (JA obesitas is een extreem probleem hier, je hebt spontaan geen honger meer als je van die vatsige mensen ziet zitten) namen wij ook een zogenoemde SASdag en genoten we lekker van dit fastfood. #1= italian beef!!!!de beste van Chicago zeggen ze! Hierna zijn we richting het -Financial district gegaan, rondon Jackson boulevard, hier heb je bijvoorbeeld Chicago board of trade, de federal reserve bank enzo. Grappig om te zien:) opvallend dat de mensen hier niet haasten, in tegenstelling tot NY waar iedereen zowat rent op Wall Street om de stock exchange in te komen. Aan het einde van de straat kwamen we uit bij de -Sears tower, de hoogste wolkenkrabber van the USA. En tot voor kort zelfs de grootste van de wereld met een hoogte van 442 meter. Maar in Azie en Dubai zijn hogere torens neergezet… haha. Maartoch ook in chicago is toepasselijk; the sky is the limit!!
Hierna de laatste keer Millenium park ingedoken en daarna aapjes wezen kijken in Lincoln Zoo. Jammer dat de aapjes net gevoerd werden dus niet 1 kunnen spotten! Toen bij de Vietnamees onze laatste vitamientjes binnengehaald en koffers gepakt om de bus in te stappen richting Detroit, (fijn dat net naast mij een vrouw met een extreme mental disorder en onder invloed van spuiten en slikken naast mij wordt gezet…geen oog dicht gedaan van 00.30 tot 6.00 helaas. Nu in de 2e bus, richting Toronto het zal nog zon 2 uur duren voordat we in Toronto aankomen. Ik ben benieuwd:D Toronto here we come:D.

Ik hou jullie op de hoogte!:)
Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen, ik had zo nog 3 pagina’s erbij kunnen typen:P. Te lang? Zeggen!! Want dan kort ik het de volgende keer wat in!:-)
Zie foto’s op deze site, of op mijn Facebook, dat zal gemakkelijker zijn!

ByeeByeee… have a good one!
(dan bedoelen ze: fijne dag!)

• 28 Augustus 2011 - 14:24

Joep Staps:

Hi Irene, how are you doing?! Als ik je verslag je zo lees, heb je het wel naar je zin daar. Haha! Zorg dat je niet te veel shopt, anders kan m'n abercrombievest niet meer in je koffer ;)
    Ben benieuwd wat je van Toronto vindt, nu je Chicago al onveilig hebt gemaakt...

Nog twee tips: ontbijt/lunch @ Panera Bread en dinner @ PF Chengs of Mccormick and schmick's seafood. Have fun (and a good one) !

• 28 Augustus 2011 - 14:30

Debbie:

Honey!!

Wauw wauw en nog een wauw! Heel leuk verhaal en ik vind het leuk om heeel veel te lezen haha!! En wat een mooie foto's!;)

Fijne dag vandaag en tot bels!! Kus!X

• 28 Augustus 2011 - 16:39

Koen:

Leuk verhaal en fotos zus!
    FIjn dat het allemaal goed bevalt en veel plezier in Toronto.
    xx

• 28 Augustus 2011 - 18:23

Corné, Silvia & Kids:

Hey Irene,

Wat leuk om te lezen allemaal, krijg echt zin om daar ook nog eens naar toe te gaan. Geweldig dat jij dit allemaal doet!!
    Mooie foto's, nogmaals veel plezier en doe ze de groeten in Canada!!

xxxxx van ons allemaal

• 28 Augustus 2011 - 18:33

Erik,loes,pam,janne:

Ha Ietje, we lezen wel dat je het geweldig hebt daar in Chicago.Veel gezien, super geweldig, alleen die ghetto laat maar achterwegen.Nu op weg naar Toronto waar het dan allemaal moet gaan gebeuren, spannend.
    Wij zijn pas terug uit Noorwegen, en het was er werkelijk prachtig.Veel bergen, meren, rendieren, muskusossen, husky's, schapen en koeien. Weinig graden celsius maar och we kwamen ook niet voor de temperatuur. We hebben berggeklommen met gids en geluncht op de top boven de kloof. Toch wel eng achteraf maar geweldig om te doen. De tocht met de boot was indrukwekkend met een knappe purser. Janne was er helemaal weg van. We hebben net de uitzending van opa en oma en de Vughtjes gezien. Superleuk vboral toen opa en oma achetr het schaap moesten hollen. Jullie pap en Paulien giongen goed op hun bakkes met waterskiën en jullie mam en Mirna stonden er
    mooi op.
    Irene(zo heet toch ook de orkaan die op komst is in de VS) veel plezier en succes en we blijven je volgen. Big kisses from us. E,L,P,J.

• 28 Augustus 2011 - 18:47

Moetie!:

Super die foto's ja! TOP dat we die nu gewoonweg al kunnen zien! Ben benieuwd hoe Toronto is, kan niet wachten om te komen haha, duurt nog ERRUG laaaaaang... Maar we skypen snel weer sweetie!!!
    HAVE FUN en groetjes aan Lotte,
    MoetieXXX

• 28 Augustus 2011 - 18:51

Annet:

Hoi nichtje!
    Tjonge, pas een week weg en al zoveel beleefd! Voor mij hoef je je verhalen niet in te korten hoor. Ik lees ze graag en met de foto's erbij, helemaal leuk! Ik hoop voor je dat je huisbaas in Toronto een andere hobby heeft, dat het er lekkerder ruikt en dat je daar niet veel zult merken van de naar jou vernoemde orkaan! Heel veel succes en plezier!
    Groetjes, Annet

• 28 Augustus 2011 - 20:00

Olaf:

Ik ben wel jaloers als ik zie en lees wat je allemaal beleeft. Heb je ook al tijd gehad om even een stukje te gaan rennen. Al die fast food moet er natuurlijk wel vanaf! Tenminste als je een PR wilt lopen op de halve marathon in Toronto. Nu gaat het echte leven weer beginnen. Succes en ik hoop dat je nieuwe optrekje (nog) niet stinkt.
    groetjes, Olaf

• 29 Augustus 2011 - 11:54

Eline:

Whoew, waar een tussenuur al niet goed voor is! Haha heb de tijd in ieder geval nodig gehad om dat hele verhaal te lezen! Klinkt helemaal super allemaal, leuk dat je zoveel hebt gedaan en gezien. Vooral die baseball wedstrijd!! Ben benieuwd hoe het in Toronto is. Italië was trouwens helemaal top top top!!
    xxxx

• 29 Augustus 2011 - 19:57

Leon, Anja:

WAAAAAAAAUUUUUUUUUUUW!!!
    Wat een ervaring! Geweldig! We hopen dat Toronto ook veel moois en goeds zal brengen............have fun!
    groetjes, Leon & Anja
    ps: blijf vooral veel schrijven en foto's plaatsen...............mooi!

• 30 Augustus 2011 - 10:52

Philip:

Wowie, wat een avonturen alweer! Te gek zeg met al die gekke Amerikanen! Fijn dat het goed met jullie gaat! Leuk verhaal en niet te lang.... Woehahaaa! Keep the soul alive! Veel groetjes, Philip en de rest.

• 31 Augustus 2011 - 13:06

Paulien:

Haa zus!
    Ik heb het gelezen,
    Poeh lange lap tekst,
    Maar heeeeeeeel leuk :D
    Echt super vet!!
    Je maakt ook van alles mee he.
    Veel ook al gehoord via skype natuurlijk.
    Altijd leuk om van jou dingen te horen, en als je zo ver weg bent helemaal! Je foto's ga ik zo ook kijken :)
    Hier is alles weer gewoontjes aan de gang..
    Iedereen naar werk of school,
    En ik zit in een nieuwe klas.
    2 klassen eigenlijk.
    Een mentorklas, met 10 drollo jongens, echt waar erger kan niet en dan nog 5 meisjes waarvan ik er bij 4 altijd zit, en hopelijk dat t nog leuker wordt, maar helaas is t best weinig..
    Gelukkig heb ik dan ook nog een 4Ha klas, waar wel veel meer en veel leukere mensen in zitten,
    En elk uur een andere klas, dus ik vermaaaak me ook wel hoor :)
    Wel leuk al die nieuwe gezichten :D
    Morgen en overmorgen ben ik op havo kamp, dus dan zul je niet veel van mij horen, maar ik zie je daarna wel weer een x verschijnen op skype.
    Op je mailtje heb ik nog niet gereageerd maar super goed bezig :D
    MOOOIE TRUIEN! Haha vonden mirna en ik allebei (a)
    Dat je heel goed bezig bent!
    Wij vinden dat maar al te fijn hoor zus.
    Maar ook goed aan jezelf denken, en veul zelf uitzoeken.
    Wel mooi dat je zoveel sale kon shoppen ook zeg, 45x zo groot als de bijenkorf in ehv.. dat dat nog bestaaattt. NIET NORMAAAL!
    BIG BIG BIG BIG jaaa :O
    En al een goeie dikke grote hamburger gehad!?
    Zo groot zelfs, dat je hem niet op kon!?
    Dat zou me best leuk lijken hoor haha.
    Nog heeeeel veel plezier,
    De groetjes aan Lotte,
    En tot snellll XXXX JE ZUS JE

• 31 Augustus 2011 - 13:08

Paulien:

Ooh sjips,
    Je bent nu al op je plekkkkje.
    Niet meer bij Lotte!
    Jaja i know! Hahaa.
    Denk er nu pas aan, en kan m niet meer wijzigen,
    Is het mooi waar je nu verblijft?
    Nog een beetje groot daarbinnen in je kamertje? Passen JOU spullen er wel allemaal in !? hahaha. X

• 04 September 2011 - 12:40

Oma Mia:

Wat een geweldige ervaringen die jullie opdoen. ik denk dat je wel een goede gids wordt. (dus dat belooft wat voor kerst)
    dikke kus en groeten voor jullie beide

• 09 September 2011 - 14:16

Kevin:

Hey Irene!

Ja ik was het linkje naar je waarbenjij.nu niet vergeten hoor! Erg leuk te lezen over je ervaringen in Chicago! Gaaf honkballen slaan/vangen! Wat een verhaal weer dat jij 2 ballen vangt! Leuk ook van dat John Hancock Center, geweldige Skyline he! Sears tower kun je ook in en ook daar moet je slikken als je uit de lift komt, die is nog ietsje hoger, maar het uitzicht zal ongetwijfeld even goed zijn geweest.

Groetjes vanuit Hong Kong (waar de hoogste bar ter wereld is op de 118e verdieping :p, over skylines gesproken!)

Veel plezier in Toronto! Have a good one.

Kevin

• 09 September 2011 - 21:57

Ans Brands:

Hoi Irene
    Net ook jou geweldige verslag gelezen
    Leuk om te lezen hoe jij dingen weer anders opschrijft als Lotte. Maar het belangrijkste is dat jullie samen een leuke tijd hebben gehad. Ik begreep van Lotte dat jou kamer ook wel okee is. Die van Lotte gelukkig ook. Het gaat ook goed met haar. Ik ben trots op jullie dat jullie dat toch maar mooi even doen. WIj komen ongeveer 22 oktober in Toronto aan. Misschien zien we je daar wel, we willen in ieder geval naar de watervallen gaan kijken. Daarna gaan we dan naar Lotte om haar 21e verjaardag te vieren. Nou veel plezier nog in Toronto enne vergeet niet te studeren. ( ps daar kwamen jullie toch voor ) Groetjes Ans

• 12 September 2011 - 18:33

Ireeeennn volgende verhaaltje bitte?:D haha ben blij dat je zoveel beleeft!

• 03 Oktober 2011 - 21:19

0ma Mia:

Hoi Iedje
    Heel geweldig dat je het zo naar je zin hebt. Wat een prachtige ervaringen.
    Ik stuur je nog snel een mail.
    Dikke knuffel van opa Adje en oma Mia